ANNONSØRINNHOLD:

Sparebanken Møre satser på digitale kurs i stor skala

FORNØYD: - Våre ansatte setter stor pris på Videocation, og vi får mange positive tilbakemeldinger. Vi er veldig fornøyde, sier leder for Møreskolen, Ragnhild Mork.

Med Videocation kan Sparebanken Møre tilby digital kompetanseutvikling til alle medarbeidere, uavhengig av lokasjon.

Publisert Sist oppdatert

- Vi får mange positive tilbakemeldinger på Videocation internt, sier leder for Møreskolen, Ragnhild Mork.

Sparebanken Møre er den største regionale banken på Nordvestlandet med hovedkontor i Ålesund, og en betydelig kompetansearbeidsplass med cirka 415 ansatte. Banken jobber med kunder i privat- og bedriftsmarkedet, samt offentlig sektor.

Hyppig omstilling stiller krav til livslang læring og kontinuerlig kompetanseutvikling.

- Livslang læring er et strategisk mål for oss i Sparebanken Møre. Det gjør vi både gjennom fysiske og digitale kurs, samt utvikling på tvers mellom medarbeidere, avdelinger og organisasjonen som helhet, sier Ragnhild Mork.

Mork er leder for Møreskolen, som planlegger og gjennomfører læringstiltak slik at banken har riktig og fremtidsrettet kompetanse.

Med Videocation får ansatte tilgang til over 350 videokurs laget i samarbeid med norske eksperter. Da blir det enkelt å utvikle seg i et næringsliv som endrer seg fort.

Legger til rette for indre motivasjon

Sparebanken Møre har jobbet med Videocation siden januar 2024, og kompetanseportalen er ett av flere læringsverktøy som de ansatte benytter. Mork forteller at erfaringene med Videocation er veldig gode med over 300 ansatte som har tatt i bruk løsningen så langt.

- Nesten 70 prosent av våre ansatte bruker nå Videocation. Mange ser stor nytte av verktøyet i arbeidshverdagen, sier hun.

Mork forteller at Møreskolen legger vekt på at motivasjonen for å utvikle seg selv eller sin avdeling skal komme innenfra.

- Vi er nødt til å sette læringen i system for den enkelte, for avdelinger og konsern. Da er indre motivasjon viktig. Derfor jobber vi mye med å synliggjøre og informere om hvordan ansatte og ledere kan bruke Videocation for å nå sine eller avdelingens kompetansemål, forteller hun.

MØRESKOLEN: Ragnhild Mork er leder for Møreskolen, hvor hun jobber tett sammen med fagsjef Jan Karsten Skjong. Han har bedriftsansvar for autorisasjonsordninger fra FinAut (Finansnæringens Autorisasjonsordninger). De jobber også sammen om en årlig kompetanseplan for onboarding og opplæring i organisasjonen.

Møreskolen deler derfor jevnlig tips fra kolleger som bruker Videocation på intranettet:

  • «Anbefaler å sette av tid hver uke, det er vel anvendt tid – når du først har kommet i gang er du hekta.»
  • «Korte kursleksjoner, lett å få tid til å se/høre - kan gjennomføres når det passer.»
  • «Har laget meg favoritter så jeg har kurs klare.»
  • «Noterer underveis – så jeg har noe å gå tilbake til. Det gir meg bedre læring.»

- Ved å dele tips fra kolleger, blir det enklere å forstå hvordan man kan bruke Videocation, slik at man kommer i gang med læringen, sier Mork.

Gi ansatte i virksomheten tilgang til digitale kurs med ledende eksperter. Et lite team, mange ansatte, få ansatte – eller bare deg? Videocation har en abonnementsløsning for alle.

Bruker Videocation til lederutvikling og onboarding

Indre motivasjon er viktig. Men læringen må også være implementert på ledernivå for at det skal få effekt i organisasjonen. Her jobber Møreskolen med å sette opp anbefalte spillelister, slik at bankens ledere lettere kan benytte Videocation i egne team, og på den måten oppnå økt læring sammen.

I tillegg benytter vi oss av blandet læring, der digitale kurs kombineres med fysiske samlinger i ettertid.

- Det første vi la merke til da vi startet opp med Videocation, var at flere ledere tok initiativ for å legge til rette for å utvikle egne medarbeidere. Da kombinerer de digital og fysisk læring.

- Dette gir godt læringsutbytte fordi man gjennom diskusjonen knytter det man har lært opp til konkrete arbeidssituasjoner i ettertid, sier Mork.

De siste årene har 200 nye medarbeidere blitt onboardet i Sparebanken Møre. Alle nyansatte får tilgang til nyansatteportalen Møreporten, med et skreddersydd ettårig utdanningsløp tilpasset medarbeiderens rolle.

I portalen får de ansatte også innsikt i hvilken kompetanse rollen i banken krever. I tillegg blir det foretatt en kartlegging av den enkeltes kompetanse som en del av medarbeidersamtalen årlig, slik at alle ansatte vet hva som må til for å utvikle seg i riktig retning.

- På den måten må hver enkelt ta ansvar for hvordan de skal dekke kompetansegapet ved hjelp av Videocation, eller med noen av våre andre verktøy, forteller hun.

Finn et abonnement på Videocation som passer for deg eller din bedrift.

BLANDET LÆRING: Sparebanken Møre benytter blant annet Videocation til lederutvikling. Her diskuterer ledergruppen til seksjon Risikostyring et digitalt lederkurs i et av sine ledermøter. Fra venstre: Per Espen Langøy, Cecilie Myrstad, Signe Lade Sølvik, leder Erik Røkke og Kåre Helvik Morken.

Tilgang til mange kurs gir stor fleksibilitet

Sparebanken Møre valgte å teste Videocation fordi de ønsket tilgang til flere kurs i bærekraft.

- Plattformen hadde en veldig stor kursportefølje som treffer på behov for mange av bankens ansatte. I dag har vi tilgang til over 340 kurs innenfor en rekke fagområder, med svært mange relevante kurs for oss som en selvstendig og alliansefri bank.

Mork mener det er bredden og tilgjengeligheten som gjør Videocation til et fleksibelt kompetanseverktøy. Hun roser også Videocation for å være på tilbudssiden for å utvikle nye kurs.

- Videocation kan benyttes for å dekke en rekke kompetansegap fordi det er så mange kurs på plattformen. Vi har mulighet til å utvikle mennesker på individnivå, avdelingsnivå eller konsernnivå etter behov - også samtidig. Det gir oss stor fleksibilitet i kompetanseutviklingen, sier hun.

Responsen fra de ansatte har utelukkende vært positiv.

- Våre ansatte setter stor pris på Videocation, og vi får mange positive tilbakemeldinger. Vi er veldig fornøyde, sier Ragnhild Mork.

Her er “Topp 10”-listen til Sparebanken Møre:

1. Bli en AI bruker med ChatGPT

2. Bli mer effektiv med Excel

3. Bli mer strukturert på jobb

4. Bærekraftsledelse – hva er det, og hvorfor er det viktig

5. De 100 viktigste Excel-funksjonene

6. De 20 beste OneNote-tipsene

7. Endringsledelse

8. Er du bevisst din egen kompetanse

9. Feedback – ditt viktigste lederverktøy

10. Innføring i Bertrandmodellen – bli en bedre utgave av deg selv